Розміщено:
Оновлено:
Оголошення
№ 10771632
Переглядів оголошення: 35
Переглядів
сьогодні:1

Посуд/ кухонне приладдя у Києві

Навіщо потрібний кулінарний термометр для приготування м’яса.
На смакові якості м’ясних страв впливають не тільки спеції і маринади, а також температурний режим, при якому здійснюється готування. Причому, щоб отримати смачний стейк або шашлик, важливо постійно підтримувати певну температуру усередині продукту. Контролювати це в процесі приготування допомагає кухонний термометр.
Досвідчені кухарі при запіканні в духовці або смаженні м’яса на грилі не обходяться без спеціального градусника, який вимірює температуру всередині їжі. З допомогою способу визначення прожарки «на око» не завжди вдається вловити момент повної готовності страви. Як результат, доводиться задовольнятися або недожаренним м’ясом, або ж, навпаки, пересушеним. Щоб уникнути розчарування і завжди мати можливість насолоджуватися соковитим, ідеально пропеченим м’ясним блюдом, були створені спеціальні термометри.
Дані пристосування необхідні, щоб максимально точно визначати внутрішню температуру приготавливаемого продукту. Для кожного виду м’яса необхідно дотримуватися температурний режим, при якому гинуть всі патогенні бактерії, а смакові якості зберігаються.
для яловичини – 65-75°С;
для свинини – близько 85-90°С;
для баранини — 85°С;
для птиці – близько 95°С.
Як використовувати харчовий термометр для м’ясних страв.
Термометр для м’яса необхідно встромляти в блюдо під час завершальної стадії готування. При цьому вставляти стрижень в продукт необхідно глибоко, щоб виміряти температуру в середині шматка, який ви готуєте. Слід уникати контакту стрижня приладу з кісткою, хрящами, жиром, оскільки їх температурний режим може відрізнятися від показників м’якоті. Не варто вдаватися до використання термощупа занадто часто: роблячи проколи, ви провокуєте витікання соку, внаслідок цього м’ясо може вийде дуже сухим.
Показати більше

Поділитися оголошенням